måndag 10 augusti 2009

Stor ökning av konkurser i Jönköpings län

I Jko län kursade dubbelt så många företag under december månad 2008 som året innan. Gnosjöupporets politik drabbar företagen. Vem är egentligen förvånad?

Men djupt orande att accelererade konkursökningstakten Jönköpings län kursade dubbelt så många företag under december månad 2008 som året innan. Accelereringstaken av konkursökningingar i hela landet är hög i landet. Och många företag har i onödan tvingats i graven av en felaktig politik med ökad arbetslöshet som följd. Statistik från visar att bara i länet kursade hela dubbelt så många företag under december månad 2008 som året innan. UC skriver att sammanlagt försattes 153 företag i konkurs i länet fjol. Transportbranschen och de privata tjänsteföretagen har drabbast värst.

Småföretag och nystartade företag har varit extremt konjunkturkänsliga under det gångna året. UC spår även en fortsatt ökning av antalet konkurser under 2009. Termen "krisen breddas" är gär. Och jag har tidigt varnat för at krisen kan breddas och nu pekar även UC om den risken. Men högerkollegerna tiger numera om företagsklimatet liksom herrarna bakom det sk Gnosjöupproret.