onsdag 18 augusti 2010

S-kvinnor - frige Birtukan!

S-kvinnors pressmeddelanden - Mideksa, Etiopiens första kvinnliga partiledare, sitter fängslad på livstid på grund av politiska skäl.

Nu skickar S-kvinnor vykort till Etiopiens premiärminister med kravet om Birtukans frigivelse.

Birturkan Mideksa har lett den fredliga oppositionen i landet men sedan december 2008 sitter hon fängslad på livstid i Addis Abeba. I Etiopiens fängelser hör tortyr, våldtäkter och utomrättsliga avrättningar till vardagen.

Enligt Carina Hägg, internationell talesperson S-kvinnor, utgör Birtukan Mideksa en symbol för den fredliga kampen för demokrati och kvinnors mänskliga rättigheter i Etiopien. Som ett led i kampanjen för solidaritet med världens kvinnor har S-kvinnor därför tryckt upp vykort med Birtukan Mideksa och kravet om hennes frigivelse. Korten är adresserade till Etiopiens premiärminister Meles Zenawi.Vykortet gör det enkelt för fler att engagera sig och på så sätt hoppas vi också att pressen ökar på Etiopiens regering, avslutar Carina Hägg.

Du kan också beställa S-kvinnors vykort till stöd för Birtukan!

http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-kvinnor/S-kvinnor/Aktuellt/Nytt-i-Distrikten/S-kvinnor-skickar-kort-till-Etiopiens-Premiarminister-Frige-Birtukan-/