måndag 16 augusti 2010

Bidragspartiet Centerpartiet

I en debattartikel påstår Annie Johansson (C) att jag ljuger om siffror, sedan radar hon upp reformer som regeringen genomfört och stärker reformernas förträfflighet med siffror som Centerpartiet och regeringen tycker är passande. http://hoglandsnytt.se/?n=17408

Låt oss redovisa siffror och regeringens reformer. Annie Johansson skriver att utbildning är viktigt men trots jobbkris skars 20 000 helårsplatser bort inom Komvux mellan åren 2006 och 2009.

Vad gäller sjukförsäkringsreformen som skulle värna arbetslinjen så är den ett misslyckande. Vid årsskiftet kastades över 12 000 personer ut ur sjukförsäkringen på grund av regeringens stupstock. Efter ett halvår har endast 370 av dessa (3 %) fått ett vanligt osubventionerat jobb.

När det gäller jobbpolitiken är även den ett totalt misslyckande av borgerliga regeringen. Andelen som är långtidsarbetslösa är historiskt hög och regeringen har halverat antalet platser inom arbetsmarknadsutbildningen.

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa och 466 600 personer är arbetslösa.

Under mandatperioden har sysselsättningen minskat motsvarande 100 000 färre jobb enligt Statistiska centralbyrån.

Arbetslösheten har ökat mer i Sverige än genomsnittet i Europa, sedan hösten 2006.

Centerpartiet, tillsammans med sina allianskamrater är bidragspartier. Socialbidragen ökar i 8 av 10 av landets kommuner. Det är över 70 000 personer fler i utanförskap än vid valet 2006, enligt moderaterna egen definition ”bred arbetslöshet” Vem är det som far med osanning?

Den 19 september är ett vägval. Jag har en politik för jobben, rättvisan och välfärden. Minska klyftorna, byt regering och kryssa mig för jobben. / Carina Hägg

och så fortsätter Apoteks-debatten, jag och Birgitta Johansson Olsson, Gnosjö har fortsatt S-kvinnors debatt från valet 2006 i Värnamo Nyheter, i fredags hade jag ett inlägg i Folkbladet och här svarar vi, Inga-Lill Fransson och jag Moderatkvinnors Magdalena Andersson på Höglandsnytt -

Bolagen kommer att plocka russinen ur Apoteks-kakan.

Magdalena Andersson(M) påstår i ett inlägg om Apoteket AB att utförsäljningen av bolaget har inneburit en enklare vardag för svenska folket.
Att tillgängligheten för att köpa värktabletter har ökat kan säkert upplevas som en förenkling men ett sådant resonemang är att göra det väl lätt för sig. Marknaden löser inte alla problem. Finns det inte några ekonomiska drivkrafter så uppfyller inte marknaden de krav som ställs från samhället och svenska folket.

De privata aktörerna kommer inte att erbjuda samma breda utbud som Apoteket AB hade med sina ombud runt om i landet. Bolaget hade en täckning som vi tror att är svår att nå upp till med en privatstyrd marknad. Tillgång till bra läkemedel är en viktig faktor i sjukvården och för vår folkhälsa i hela landet. De privata bolagen kommer att välja att plocka russinen ur kakan.

CARINA HÄGG
Ordförande S-kvinnor i Jönköpings län
INGA-LILL FRANSSON