torsdag 21 januari 2010

Debatt om människohandel Östersund

Hur kan man motarbeta människohandel och trafficking? Frågan stod i fokus igår under den drottningbesökta konferens i Östersund. Mark Levengood inledde konferensen med att läsa ur Majgull Axelssons bok ”Rosario är död” och EU-kommissionens chef i Sverige, Pierre Schellekens öppnade konferensen. Aktiviter som fortsätter även idag.

Jag kommer att delta i en politisk debatt kl 18.00 i Hörsalen, Länsbiblioteket, Östersund. Vi rödgröna värnar sexköpslagen och vill ratifisera konventionen om traffficking. Men vad vill det blå laget?

Moderator är Margareta Winberg. Denna debatt är en av de aktiviteter som Europa Direkt Jämtlands län anordnar i samband med den konferens i ämnet människohandel.

Undrar om en lokala politiker, Hanna Wagenius ska dyka upp. Från Jämtland kandiderar Wagenius, ordförande för Jämtland-Härjedalens CUF-avdelning och i CUF:s förbundsstyrelse till riksdagen vid valet i år. Så sexköpslagen kan bli en valfråga i Jämtland. Wagenius är en hård motståndarna till sexköpslagen och stundtals är tonen på hennes fb-grupp med syftet att argumentera för att kunna riva upp sexköpslaget olustig. Och såväl den uppfattningen som tonen i debatten, förvånar mig. Men också att det är dagens CUF och C-linje men väljarna i Jämtland kommer att få säga sitt.

Men nu startar debatten strax...