onsdag 3 mars 2010

Chile

Chile drabbades av en svår jordbävning och vi har och kommer att noga följa dess konsekvenser för Chile men också vid behov hela den drabbade regionen. vihar på oliak sätt utyckt vårt deltagande

Vår partiordförande Mona Sahlin höll tal igår på Sergesl torg där hon uppmanade det svenska och chilenska folket att hålla ihop både i glädje och sorg.

Många möte upp till minnesstunden igår kväll på Sergels torg för att visa sin mekänsla med de drabbade i Chile. Så också många från riksdagen.

Chile, ett land som vi har så många personliga förbindelser med. Så många är vi som har oroats. De flesta har nu fått kontakt med nära och kära, men inte alla.

Sverige och Chile har nära band med varandra något som visar sig i såväl i glädje som sorg. Och nu har sorgen trätt i förgrunden. Plundring förskräcker, men vi ser också styrkan och viljan i att hjälpa varandra.

Och jag välkomnar att så många i Sverie är beredda att bistå Chile i en svår situation med påfrestiningar i detta seismologiskt oroliga land. Det forskars på jordbävningar men jag vill kunna förebygga mer av konsekvenseran. Men jag är inte ensam om den önskningen.